HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Kendine Özgü Tat ve Kokusuyla ‘REZENE ÇAYI’

08-04-2022 11:19
Kendine Özgü Tat ve  Kokusuyla ‘REZENE ÇAYI’

 

 

 Kendine Özgü Tat ve  Kokusuyla ‘REZENE ÇAYI’

 

Rezene nedir?

Maydanozgiller familyasına ait şifalı bir bitki olan rezene, sodyum, potasyum, fosfor ve kalsiyum gibi değerli mineraller barındırmaktadır. Ayrıca A ve C vitaminleri açısından da zengindir. Koyu renkli ve kendine has kokusuyla rezenebitkisi, gıda ve tıpta birçok geleneksel kullanıma sahiptir. Rezenenin kurutulan soğan ve yaprak kısımları yemeklerde, tohumları ise rezene çayında ve baharat olarak tüketilir.

Rezeneden uçucu yağ asitleri elde edilebilmektedir. Bu yağ asitleri bazı laksatif ilaçların içerisinde yer almakta ve sabun ve diğer kozmetik ürünlerde koku verici olarak kullanılmaktadır.


Rezene çeşitleri nelerdir?

Bitki rezene ve floransa olmak üzere iki ana rezene türü mevcuttur. Her iki rezene türü de farklı anason veya meyan kökü aromasına sahiptir. Rezene türleri için hasat koşulları farklıdır. Şöyle ki bitki rezene, sadece yaprakları kesilerek ihtiyaca göre hasat edilebilir. Yaprakları kurutulabilir ve daha sonra kullanılmak üzere saklanabilir. Tohumlar için ise bitkinin çiçek açması beklenmelidir. Çiçeklerin rengi kahverengiye döndüğünde tohum hasatı gerçekleştirilebilir. Floransa rezene ise soğanları tenis topu boyutuna geldiğinde hasat edilir. Ampul kazılır, kökler ve üst kısmı kesilir. Ampuller serin bir yerde birkaç hafta saklanabilir.

 

Rezene nasıl tüketilebilir?

 ·Rezene çayı demlenerek tüketilebilir. Rezene çayı ülkemizde rezenenin en yaygın kullanımlardandır.

·Ballarda veya şuruplarda

·Ticari olarak hazırlanmış kapsüller aracılığıyla kullanılabilir.

·Rezene yağ olarak kullanılabilir. Rezene yağı, ezilmiş rezene tohumlarının damıtılmasıyla elde edilir. Konsantre yağlarda aroma ve lezzet güçlüdür. Rezene yağı; çaya, çorbalara veya soslara lezzet katmak için az miktarda kullanılabilir. Rezene yağı bunlarla birlikte kozmetikte ve kokularda da kullanılabilir.

·Tek başına çiğ olarak ya da bazı yemeklerde baharat olarak tüketilebilir. Özellikle salatalarda ve çorbalarda taze bir bitki olarak veya garnitür olarak kullanılabilir.


Rezene çayı nedir?

Rezene çayı , rezene bitkisinin tohumları kullanılarak yapılan bir tür bitki çayıdır. Rezene çayı; kas spazmlarını önlemeye ve rahatlatmaya, sindirimi iyileştirmeye, bağırsak sendromu, ishal, mide ekşimesi, gaz ve mide krampları gibi sorunları tedavi etmeye yardımcı olabilecek lezzetli ve popüler bir çay çeşididir. Organik rezene çayı tercih edenler için kurutulmuş rezene tohumu kullanmak en iyisidir.


Rezene çayı faydaları nelerdir?

·Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.

·Mide kramplarına ve hazımsızlığa iyi gelir.

·Öksürüğün azalmasını sağlar, balgam söktürücü etki gösterir.

·Tansiyonun dengelenmesine destek olur.

·Doğal bir ağrı kesici etkisi gösterir.

·Anne sütünü artırır.

·Bebeklerin gaz sancılarını azaltır.

·Gözlerdeki şişliği dindirir.

·Mide yanmasına iyi gelir.

·Sivilce ve cilt lekelerinin azalmasını sağlar.

·Stres ve strese bağlı uykusuzluk problemine çözüm olur.

·Kabızlığa iyi gelir.


Yatmadan önce rezene çayı içilmesinin zararı var mıdır?

Yatmadan önce rezene çayı içilmesinin bir sakıncası bulunmamaktadır.

Rezene çayı uyku yapar mı?

Rezeneçayı uykuyu düzenlemede önemli bir kimyasal olan melatonini arttırıcı etki göstermesi sebebiyle uyku kalitesini arttırabilmekte ve uykusuzluğa iyi gelebilmektedir.

Rezene çayı ne kadar içilmeli?

Bitki çayları gün içerisinde toplam 2-3 kupadan fazla içilmemelidir.

Dikkat Edin!

Şifalı bitkilere ait çayların bebekler, çocuklar, gebeler, emziren anneler, yaşlılar ve sürekli ilaç kullanan kişiler tarafından tüketilmesi bazı sağlık problemlerine yol açabilir.

Dijital Reklam Ajansı Serbay Interactive | E-Ticaret Sitesi Yönetimi E-Ticaret Dostu
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.